ChatGPT-lisäosan, ”kooditulkin”, hyvät ja huonot puolet koulutuksessa, biologiassa, terveydessä


Länsi-Virginian yliopiston tutkijat ovat tutkineet uusinta ChatGPT-lisäosaa, Code Interpreteriä, ja näkevät siinä potentiaalia koulutusympäristöissä. Kuitenkin he ovat havainneet rajoituksia sen käytössä erityisesti bioinformatiikan alalla, joka keskittyy biologisten tietojen laskennalliseen analyysiin syövän ja geneettisten häiriöiden hoidossa.

Code Interpreter tekee STEM-alojen koodauksesta helpompaa opiskelijoille, mutta sillä on teknisiä rajoituksia bioinformatiikan tarpeisiin. Gangqing ”Michael” Hu, WVU School of Medicinen apulaisprofessori, uskoo kuitenkin, että nämä ongelmat voidaan ratkaista ja että Code Interpreterin tuleva kehitys laajentaa sen käyttöä monille aloille.

ChatGPT on saavuttanut suuren suosion julkaisunsa jälkeen joulukuussa 2022, mutta se ei täysin vastaa biolääketieteellisen tutkimuksen tarpeita. Hu ja hänen tiiminsä ovat testanneet Code Interpreteriä ja todenneet, että se on tehokas työkalu koodauksen opettamisessa, mutta sillä on rajoituksia bioinformatiikan alalla.

Bioinformatiikan asiantuntijat tarvitsevat tarkkaa koodausta ja internet-yhteyttä biologisen tiedon, kuten DNA:n, analysoimiseksi. Code Interpreter auttaa käyttäjiä ymmärtämään vastausten tarkkuutta, mutta sillä on rajoituksia, kuten tiedostokoon rajoitukset ja puutteellinen tuki rinnakkaiselle käsittelylle.

Hu aikoo ottaa Code Interpreterin käyttöön opetuksessaan ja toivoo, että OpenAI tekee tarvittavat päivitykset sen parantamiseksi. Hän on myös johtanut muita tutkimuksia ChatGPT:n hyödyntämisestä koodauksen opetuksessa ja aikoo jatkaa tekoälyn ohjelmoinnin ja ominaisuuksien seuraamista tulevaisuudessa.

© 2024 Tekoälysovellukset.fi

Tekoälysovellukset
Logo