Midjourney arvostelu, kokemuksia sekä opas

Midjourney arvostelu Midjourney arvostelun luokitus (4.6/5.0)

Midjourney luo tällä hetkellä realistisimmat kuvat, mutta käyttäjäkokemus kärsii erittäin sekavista Discord-palvelimista, joiden kautta lähetät kehotteita ja saat kuvia.

Mikä on Midjourney?

Midjourney on itsenäinen tutkimuslaboratorio, joka on erikoistunut tekoälyn (AI) ohjelman ja palvelun kehittämiseen, joka luo kuvia kehotteista. Se on mielestämme tämän hetken paras tekoälysovellus kuvien luontiin.

Verrattavissa OpenAI:n DALL-E:hen ja Stable Diffusioniin, Midjourney käyttää tekoälyä ja koneoppimista luodakseen kuvia tekstisyötteiden perusteella.

Käyttäjät voivat olla vuorovaikutuksessa Midjourney-botin kanssa Discord chat-sovelluksen kautta luodakseen kuvia. Palvelu tarjoaa kolme tilaustasoa sekä ilmaisen kokeilun, joka sallii kokeilukäyttäjien suorittaa noin 25 tehtävää ennen tilauksen vaatimista jatkuvaa käyttöä varten.

Keskittyen suunnitteluun, ihmisen infrastruktuuriin ja tekoälyyn, Midjourney-tiimi on pieni ja itse rahoitettu, koostuen 11 kokopäiväisestä työntekijästä ja vaikuttavasta neuvonantajien joukosta. David Holzin perustama, joka myös perusti Leap Motionin, Midjourney on nopeasti tullut yhdeksi suosituimmista tekstistä kuvaan AI-palveluista verkossa.

Sen avoimen betan julkaisusta heinäkuussa 2022 ja version 4 alfa-julkaisusta marraskuussa 2022 lähtien, Midjourney on jatkuvasti kehittynyt. Uusin iteraatio, versio 5, tarjoaa parannettua kuvanlaatua, monipuolisempia tulosteita, laajennettua tyylialuetta, saumattomien tekstuurien tukea, laajempia kuvasuhteita, parannettua kuvan edistämistä ja dynaamista aluetta.

Eroten muista tekoälyn kuvageneraattoreista, Midjourney tunnetaan unenomaisemmasta, taiteellisemmasta tyylilajistaan vastauksena käyttäjäpyyntöihin. Palvelulla on kuitenkin kriitikkonsa, jotka ovat nostaneet esiin tekijänoikeuskysymyksiä. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että Midjourneyn tuottamat kuvat eivät ole aina täysin alkuperäisiä.

Paljonko Midjourney maksaa?

Midjourney tarjoaa kolme tilaussuunnitelmaa, jotka maksavat 9,2 – 55,6 € kuukaudessa riippuen valitsemastasi suunnitelmasta.

Perussuunnitelma maksaa 9,2 € kuukaudessa, Standardisuunnitelma maksaa 27,63 € / kuukausi ja Pro-suunnitelma maksaa 55,6 € kuukaudessa.

Tilaussuunnitelmiin sisältyy pääsy Midjourney-jäsenten galleriaan, Discord-palvelimeen ja käyttöoikeuksiin. Lisäksi Midjourney Kehotteen Generaattorilla on yksi suunnitelma, joka alkaa 19,04 €:sta. Käyttäjät voivat valita tilaussuunnitelman, joka parhaiten vastaa heidän tarpeitaan ja budjettiaan.

Miten Midjourneytä käytetään?

Kuinka käyttää Midjourneyta – Aloittelijan opas:

 1. Kirjaudu Discordiin
  • Pääset Midjourney Botiin Discordin kautta selaimella, mobiilisovelluksella tai työpöytäsovelluksella.
  • Varmista, että sinulla on vahvistettu Discord-tili ennen Midjourney Discord-palvelimelle liittymistä.
 2. Tilaa Midjourney-suunnitelma
  • Aloittaaksesi kuvien luomisen Midjourneyn kanssa, sinun on tilattava suunnitelma.
  • Kirjaudu sisään vahvistetulla Discord-tililläsi ja valitse sinulle sopiva tilaussuunnitelma.
 3. Liity Midjourney-palvelimelle Discordissa
  • Liity Midjourney-palvelimelle ja etsi palvelimesta vasemmasta sivupalkista.
  • Paina + -painiketta palvelinlistan alareunassa ja liity palvelimelle.
 4. Mene mihin tahansa #General tai #Newbie -kanavalle, tai avaa botti yksityisviesteissä.
  • Liityttyäsi Midjourney-palvelimelle Discordissa, näet useita kanavia sivupalkissa.
  • Etsi ja valitse jokin kanavista, joka on merkitty general-# tai newbie-#.
  • Vaihtoehtoisesti voit kirjoittaa botille yksityisviestin. (Muista että kuvat eivät ”yksityisviestistä” huolimatta silti ole täysin yksityisiä).
 5. Käytä /imagine -komentoa
  • Kirjoita ’/imagine ’ viestikenttään ja anna kuvaus haluamastasi kuvasta.
  • Lähetä viestisi ja botti alkaa luoda kuvia tekstikehotteesi perusteella.
 6. Kuvan luontiprosessi
  • Lähetettyäsi tekstikehotteen, Midjourney Bot käsittelee pyyntösi ja luo neljä ainutlaatuista kuvavaihtoehtoa minuutissa.
 7. Paranna tai luo kuvavaihtoehtoja
  • Kun alkuperäinen kuvataulu on luotu, saatavilla on kaksi riviä painikkeita kuvataulusi alla.

   ”U#” tekee kyseisestä kuvasta korkealaatuisemman.
   ”V#” tekee kyseisestä kuvasta samankaltaisia vaihtoehtoja.
 8. Muuta kuvaasi
  • Valitsemasi kuvan jälkeen saatavilla on laajennettu valikoima vaihtoehtoja.
  • Uusimpana ominaisuutena voit ”maalata” haluamasi alueen kuvasta ja botti muuttaa vain sen alueen.
 9. Tallenna kuvasi
 • Napsauta kuvaa avataksesi sen täysikokoisena ja tallenna se sitten.

Esimerkki kehotus 1: ”/imagine finnish sauna by a lake”

Tulos:

Midjourney Kuvasuhteet

Kuvasuhde määrittää kuvan leveyden suhteen korkeuteen. Se ilmaistaan yleensä kahdella numerolla, jotka on erotettu kaksoispisteellä, kuten 7:4 tai 4:3.

 • Neliökuva: Tällaisella kuvalla on yhtä suuri leveys ja korkeus, kuvattuna 1:1 kuvasuhteella. Esimerkiksi 1000px × 1000px tai 1500px × 1500px kuvalla on 1:1 kuvasuhde.
 • Tietokoneen näyttö: Saattaa olla 16:10 kuvasuhde. Tässä leveys on 1,6 kertaa korkeampi kuin korkeus. Esimerkiksi 1600px × 1000px, 4000px × 2500px tai 320px × 200px ovat tällaisia suhteita.

Midjourneyn oletuskuvasuhde on 1:1. Kuvasuhteen määrittämiseen käytetään kokonaislukuja. Esimerkiksi 1.39:1 sijaan käytetään 139:100.

Kuvasuhde vaikuttaa luodun kuvan muotoon ja koostumukseen. Jotkin kuvasuhteet saattavat muuttua hieman kuvan skaalauksen yhteydessä.

Yleisiä Midjourney Kuvasuhteita:

 • –aspect 1:1: Oletuskuvasuhde.
 • –aspect 5:4: Yleinen kehys- ja tulostussuhde.
 • –aspect 3:2: Yleinen valokuvauksessa.
 • –aspect 7:4: Lähellä HD TV -näyttöjä ja älypuhelimen näyttöjä.

Kuvasuhteen muuttaminen: Jos pidät luomastasi kuvasta, mutta haluaisit sen korkeammaksi tai leveämmäksi, voit käyttää 🔎 Zoom Out -painikkeita minkä tahansa skaalatun kuvan yhteydessä muuttaaksesi kuvan kuvasuhdetta. Midjourney Bot täyttää uuden tilan lisäsisällöllä, joka perustuu alkuperäiseen kuvaan ja antamaasi kehotteeseen.

Kuinka Asettaa Kuvasuhde: Lisää –ar <arvo>:<arvo> kehotteesi loppuun.

Esimerkki 2: ”/imagine jean sibelius composing –ar 7:4”

Tulos:

Fotorealistiset kuvat Midjourneyllä

Midjourney on tehokas työkalu, joka voi luoda kuvia monenlaisista tekstikehotteista. Jos haluat kuitenkin saavuttaa fotorealistisen lopputuloksen, on olemassa pieni salaisuus: lisää kehotteeseen kameran malli. Tämä antaa Midjourneylle vihjeen siitä, minkä tyyppistä kuvaa yrität saavuttaa, ja se pyrkii jäljittelemään kyseisen kameran tuottamaa kuvanlaatua.

Lisää kameramalli suluissa, kuten (Canon EOS 5D Mark IV).

Miksi kameran malli on tärkeä?

Eri kameramallit tuottavat kuvia eri tavoin. Ne voivat vaikuttaa värisävyihin, kontrastiin, tarkkuuteen ja muihin kuvaominaisuuksiin. Kun annat Midjourneylle tiedon tietystä kameramallista, se yrittää jäljitellä kyseisen kameran ominaispiirteitä ja tuottaa kuvan, joka näyttää siltä kuin se olisi otettu kyseisellä kameralla.

Joitain kaikkien aikojen parhaita kameroita:

 1. Canon EOS 5D Mark IV: Tämä on ammattilaistason digitaalinen järjestelmäkamera, joka on tunnettu erinomaisesta kuvanlaadustaan ja monipuolisista ominaisuuksistaan.
 2. Nikon D850: Toinen ammattilaistason järjestelmäkamera, joka on tunnettu erinomaisesta tarkkuudestaan ja laajasta ISO-alueestaan.
 3. Hasselblad 501CM: Legendaarinen kamera ja uniikki look.
 4. Fujifilm X-T4: Tämä on peilittömän kameran malli, joka on tunnettu vintage-tyylisestä ulkonäöstään ja erinomaisista värisävyistään.
 5. Leica M10: Klassinen ja tyylikäs, tämä kamera on tunnettu erinomaisesta käsityöstään ja ainutlaatuisesta kuvanlaadustaan.
 6. GoPro Hero 4: Tämä toimintakamera on suunniteltu erityisesti ääriolosuhteisiin ja seikkailuihin. Se on kompakti, kestävä ja vesitiivis. GoPro Hero 4 on tunnettu kyvystään tallentaa korkealaatuisia videoita ja kuvia liikkeessä.
 7. iPhone 14: Vaikka se on ensisijaisesti älypuhelin, iPhone 14:n kamera on huippuluokkaa. Se sisältää edistyksellisiä ominaisuuksia, kuten yötilan, syvyydenhallinnan ja optisen kuvanvakaimen. iPhone 14 on tunnettu kyvystään ottaa kirkkaita ja yksityiskohtaisia kuvia erilaisissa valaistusolosuhteissa.
 8. Ricoh GR III: Tämä on kompaktikamera, joka on tunnettu suuresta APS-C-kokoisesta kennoistaan ja erinomaisesta kuvanlaadustaan. Se on suosittu katukuvauksen ystävien keskuudessa.

Esimerkki 3: ”finnish nature (Hasselblad 501CM) –ar 3:2

Tulos:

”Upscale 4”:

Oikeiden ihmisten näköisten kuvien generointi

Tässä kohtaa on tärkeää huomauttaa että kuvien generointiin liittyy vakavia eettisiä ja tekijänoikeudellisia haasteita. Mutta ymmärtääksemme Midjourneyn kykyjä, on tärkeää ymmärtää että voit tarjota botille lähdekuvia.

Linkkaa kuva, tai kuvat, komennon alkuun, Midjourney hoitaa kuvien lataamisen.

Esimerkki kehote 4: https://s.mj.run/44pOGjS8mAw ski jumper singing karaoke, pop art –ar 3:2″

Tulos:

Paras Midjourney vaihtoehto

Tällä hetkellä paras Midjourney vaihtoehto on 20 vuotta verkossa toiminut yhdysvaltalainen kuvapankki Shutterstock. Shutterstock on hyvä vaihtoehto Midjournelle, varsinkin kuville tarjotun lakisuojan takia, mikä turvaa käyttäjien toimintaa.

Midjourney

7,5€ – 45€
Tehokas kuvageneraattori. Toimii Discord palvelussa.

© 2024 Tekoälysovellukset.fi

Tekoälysovellukset
Logo