Uudet säännöt AI-generoidulle sisällölle YouTubessa

14. marraskuuta 2023 — Merkittävässä politiikan päivityksessä YouTube on ilmoittanut uusista ohjeista, jotka vaativat sisällöntuottajia ilmoittamaan generatiivisen tekoälyn (AI) käytöstä videoissaan. Tämän liikkeen tarkoituksena on varmistaa läpinäkyvyys ja säilyttää sisällön eheys alustalla, erityisesti videoiden osalta, jotka näyttävät ”realistisesti muutetuilta tai synteettisesti luoduilta”.

Lisääntynyt läpinäkyvyys ja vastuu

Tuoreessa blogikirjoituksessa, Jennifer Flannery O’Connor ja Emily Moxley, YouTube:n tuotehallinnan pääliköt, korostivat generatiivisen AI:n potentiaalia mullistamaan luovuutta ja käyttäjäkokemusta alustalla.

He korostivat kuitenkin myös tarvetta tasapainottaa nämä mahdollisuudet vastuulla suojella YouTube-yhteisöä.

Uusien sääntöjen mukaan sisällöntuottajat, jotka eivät paljasta AI-työkalujen käyttöä videoissaan, saattavat kohdata rangaistuksia. Näihin kuuluvat videoiden poisto tai tulojen jakamisen keskeytys.

Tämä kehitys laajentaa YouTube:n emoyhtiön Googlen syyskuussa 2023 asettamia sääntöjä, jotka vaativat poliittisten mainosten, jotka käyttävät tekoälyä YouTube:ssa ja muilla Google-alustoilla, kantamaan näkyvän varoitusmerkinnän.

Tämä lähestymistapa merkitsee suurten teknologiayritysten laajempaa pyrkimystä hallita tekoälyn eettisiä vaikutuksia. Internetissä ei ole enää vuosiin olettaa kommenttien tai muun sisällön olevan varmuudella ihmisiltä. Viime kuukausina tekoälysisällön vauhti on kiihtynyt.

Uudet merkinnät ja hälytykset

Ensi vuonna YouTube antaa sisällöntuottajille vaihtoehtoja osoittaa, jos heidän sisältönsä on AI-generoitua.

Tämä ilmoitus on yhtiön mukaan erityisen tärkeä sisällön kohdalla, joka käsittelee arkaluonteisia aiheita, kuten vaaleja, käynnissä olevia konflikteja, kansanterveyskriisejä tai julkisia henkilöitä.

YouTube lupaa hälyttää katsojaa tällaisesta sisällöstä selkeillä merkinnöillä.

AI:n käyttö sääntörikkomusten etsinnässä

YouTube käyttää myös tekoälyä tunnistamaan ja käsittelemään sisältöä, joka rikkoo sen sääntöjä.

Teknologian on raportoitu olevan tehokas uusien väärinkäytösmuotojen nopeammassa tunnistamisessa. Lisäksi alusta päivittää sääntöjään salliakseen AI-generoitujen videoiden poistamisen, jotka simuloivat tunnistettavia henkilöitä, mukaan lukien heidän ulkonäkönsä tai äänensä.

© 2024 Tekoälysovellukset.fi

Tekoälysovellukset
Logo